Otomobil

2012 Volkswagen Beetle

Gizli olarak yürütülen 2012 Beetle’ ın çalışmalarının tamamlandığı Volkswagen tarafından resmen açıklandı. Yeni Beetle, Shangai ve New York otomobil fuarlarında görücüye çıkacak. 2011′ in son aylarında ise Amerika ve Avrupa’ da satışa çıkartılması planlanıyor. Türkiye’ de ise 2012′ nin ilk çeyreğinde satışa çıkması muhtemel.

Orjinaline sadık kalınarak dizayn edilen yeni model, eskisine nazaran daha geniş ve uzun olarak düşünülmüş. Böylelikle bagaj kapasitesi de yaklaşık 100 litre daha fazla hacime sahip olmuş.

Benzinli motor seçenekleri; 105 HP 1.2 litre TSI, 160 HP 1.4 litre TSI ve 200 HP 2.0 litre TSI. Dizel motor seçenekleri ise; 105 HP 1.6 litre TDI ve 140 HP 2.0 TDI olarak düşünülmüş. 200 beygirlik motor seçeneği ile Golf GTI gibi rakiplerine göz dağı veriyor adeta.

Ön ve arka tamponları yenilenen, daha büyük ve çelik alaşımlı jantları da aracı daha sportif bir hale getirmiş.

Sanıyorum 2012 Beetle’ ın en belirgin farkı, eskisine göre daha oturaklı, gerek aile arabası gerek spor araç isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek cinsten bir hale dönüşmüş olması.

2012 Volkswagen Beetle‘ ın fiyatı ile ilgili şu an kesin bir bilgi yok. Ancak konudaki resimlerinden, aracın iç ve dizaynı, motor özelliklerini inceleyip, benzerleriyle kıyaslarsak 1.4 benzinli seçeneğinin en düşük 40 bin TL civarı olabileceğini düşünüyorum. Tabi sadece tahmin…

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu