İnternetMüzik

2016 Yılının En İyi Online Müzik Dinleme Servisleri

Online müzik dinleme servisleri, günümüzün en gözde uygulama dizilerinden birini oluşturuyor. Biri de, bu gidişle dizi izleme sektörü olacak. Online müzik dinleyebildiğiniz, abonelik durumunda pek çok özelliğinden cüzi bir miktara faydalanabildiğiniz pek çok servis mevcut. Bunların bazıları Türkiye’de yayına açık olsa da bazıları henüz Türkiye’de yayına açılmış değil. Bugün, sizlerle 2016 Yılının En İyi Online Müzik Dinleme Servisleri hakkında tartışacağız.

Yazıda Neler Var?

Spotify

Spotify

Spotify, sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda dünya çapında; alanının en iyi müzik dinleme servislerinden biri. Yaptığı kampanya ve sunduğu fırsatlarla pek çok çehreyi kendine çeviren ve en az bir kez deneten Spotify üzerinde pek çok sanatçının; Türk yahut yabancı; diskografisi bulunabiliyor. Özellikle, doğu batı ayırt etmeksizin pek çok sanatçıyı içerisinde barındırması Spotify’ın en büyük özelliklerinden biri. Ancak, son zamanlarda gelişen “şarkımı bedava dinliyorlar” ritüeli; Spotify’a zora sokmuş durumda. Ücretsiz abonelerine reklamla ve belli kısıtlamalar ile beraber müzik dinleme seçeneğini sunan Spotify; bu durumdan kaçınan sanatçıların şarkılarını ve albümlerini çekmesi ile son zamanlarda, biraz da olsa zor duruma girdi denebilir.

Deezer

Deezer

Spotify ile aynı yıl kapısını Türkiye’ye açan Deezer da; online müzik servislerinin Türkiye şartlarında iyilerinden. Yaptığı kampanyalarla Spotify’ın önüne Türkiye’de bir türlü geçemese de; özellikle Türkiye’deki yapımcılarla yaptığı anlaşmalar; Deezer’ı Türk müzik severler için belki de bir adım daha öne çıkaran etmenlerden. Ayrıca, yaptığı canlı performans “sessions” yani oturumları ile; gönülleri feth ettiği de bir gerçek. Pek çok sanatçının canlı performanslarını sunduğu Deezer Sessions videolarını youtube üzerinde bulabilmeniz mümkün.

Turkcell Müzik

Turkcell Muzik

Turkcell üyesi olun ya da olmayın, pek çok iştiraka giren Turkcell, müzik servisine de el attı. Günümüzün dominant mobil operatörü Turkcell’in ürettiği telefonların yanında, bir de Online Müzik Servisi var artık. 2016 yılında daha fazla yatırım alacağı tahmin edilen Turkcell Müzik’i kullanan insanlar gün geçtikçe artıyor ve Turkcell Müzik’in müzik arşivi de yadsınamayacak derecede iyi. Türk menşeili bir müzik dinleme servisi olan Turkcell Müzik’i de, dilediğiniz vakit deneyebilmeniz elbette mümkün.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu