ListeHobi

İstanbul Kamp Alanları | Şehre En Yakın 10 Kamp Yeri

İstanbul kamp alanları son zamanlarda insanların tatil alışkanlıkları değiştiği için çok fazla merak ediliyor. Özellikle pandemi sonrasında insanların kamp gibi yerlere yoğunlaşmasından dolayı, kamp ve karavanla ilgili bilmeniz gereken İstanbul ve çevresi hakkında sizler için araştırdığımız yerlerden bahsedeceğiz. Kamp severler olarak başka kültürleri tanımak, seyahat etmek, doğayla iç içe olmak için ve maliyeti de daha az olması sebebiyle genelde kamp yapmayı tercih ederiz. 

Bilindiği gibi Pandemi döneminde seyahatle ilgili insanların özgürlükleri kısıtlandı. Bu dönemde insanlar çalışamadıklarından dolayı, ekonomik kaygıları sebebiyle yurtdışı seyahatlerini ertelediler ve aslında insanlar yurtiçinde de memleketlerine gidemeyerek kısıtlı bir döneme girmiş oldular. 

İl sınırlarını geçemeyeceğimiz dönemde insanlar evlerinde bunaldı ve çoğu kamp yapmanın iyi bir fikir olduğu kanısına vardı. Tabi bu çok doğru bir karardı. Çünkü hem kendimizi insanlardan izole etmek adına, hem de evlere kapanmadan bu süreci daha sağlıklı atlatanlarımız da olmuş oldu. 

Pandemi sonrası da devam eden bu süreç sebebiyle tatil anlayışımız kamp yapmak, karavanla gezmek, bungalov evlerde kalmak, köy evlerine gitmek gibi seçeneklerle birlikte değişmiş oldu. İstanbul’da yaşıyorsanız şehrin stresinden kurtulmak için aranan ilk şey İstanbul kamp alanları oluyor. Aslında biz buna özümüze döndük desek daha doğru söylemiş olabiliriz.  

İstanbul Kamp Alanları : Şile Saklıköy

Çünkü kültür itibariyle de lüks otel ve lüks plajlar değilde, köy hayatı ve doğal yaşam bizim öz kimliğimizde vardır. Pandemiden dolayı ekonomik olarakta sıkıntıya girdiğimiz bu dönemde kamp yaparak tatil yapmak daha doğru bir seçenek olacaktır. 

Ortalama bir aile için lüks bir otelde kalmak 10binden aşağı inmemekle birlikte, sadece çadırla ve aslı ihtiyaçlarınızla tatilinizi binleri geçmeyecek bir parayla yapabilirsiniz. Üstelik bu insandan uzak huzurlu ve doğayla başbaşa bir tatil olabilir. 

Çok gezen mi yoksa çok okuyan mı daha çok bilgilidir tartışmasına son vermek adına, cevap olarak çok gezen diyor ve burada sizlerin çadırınızı kurabileceğiniz İstanbul kamp alanları hangileri olduğundan bahsetmek istiyoruz.

İstanbul Kamp Alanları

Şile Saklı Göl – Karamandere 

İstanbul Kamp Alanları : Şile Saklıköy Karamandere
İstanbul Kamp Alanları : Şile Saklıköy Karamandere

İstanbul kamp alanları listemizin ilk sırasında hafta sonu insanların akın ettiği Şile bulunuyor. Şile, hem piknik hem denize girilebilen hem de kamp için kullanılan yerlerdendir. Mesire alanı olan saklı göl, darlık barajına çok yakın bir bölgededir. Buradaki saklı göl gün içinde oldukça kalabalık olabiliyor. Onun için rahat bir kamp yapamayabilirsiniz. Eğer daha sakin bir yer istiyorsanız çadırınızı göl kenarından biraz daha uzaklaşarak kurmalısınız. Burada işletme, cafe ve restorantlar mevcut olduğundan günü birlikçilerin uğrak merkezi halini alıyor. Bölgede market gibi bir yer yok. Eğer tek başınıza doğa da yürüş yapmak ve kamp kurmak istiyorsanız rotanızı darlık barajına çevirmelisiniz.

Çatalca Çilingoz Ormanı Tabiat Parkı 

İstanbul Kamp Alanları : Çatalca Çilingöz Tabiat Parkı
İstanbul Kamp Alanları : Çatalca Çilingöz Tabiat Parkı

Eğer tam olarak bakir bir yer olmasını istemiyorsanız, Çilingoz ormanı size göre olabilecek yerlerden olabilir. Burası deniz kenarında olmakla birlikte kumsalı bulunan bir yerdir. Burada duş ve wc imkanıda mevcut. Sabah çadırınızdan çıktığınızda güne yüzerek başlayabilir, dilediğiniz gibi duşunuzu yapabilirsiniz. Genelde şehirden fazla uzaklaşmak istemeyen, çok tenhadan hoşlanmayan kampçılarımıza göre bir yerdir. Burası 29 tl gibi günlük çadır kurma ücreti almaktadır. Burada bungalov gibi yerler mevcut değildir.

Sarıyer Belgrad Ormanları

İstanbul Kamp Alanları : Belgrad Ormanları
İstanbul Kamp Alanları : Belgrad Ormanları

İstanbul kamp alanları arasında şehir merkezine en yakın olan yer Belgrad Ormanları diyebiliriz. Aslında burada kamp yapmak, ateş yakmak yasaktır. Ancak yine de kamp yapmak istiyorsanız ormanın en ıssız bölgesinde ses çıkarmadan kamp yapabilirsiniz. Yalnız ufak bir hasar durumunda güvenlik sizi fark edecek olursa ciddi para cezası alabilirsiniz. Sessiz temiz kamp yapabilirseniz, ulaşımı kolay olmakla birlikte Belgrad ormanları fotoğraf ve gök cismi inceleme noktası olarak güzel bir yerdir. Gök cisimleriyle ilgilenen astrologcular kamp kurarak burada teleskop gibi cihazlarıyla inceleme yapabiliyorlar.

Sarıyer Kilyos – Kumköy

İstanbul Kamp Alanları : Kilyos Kumkoy
İstanbul Kamp Alanları : Kilyos Kumkoy

Kilyos hem ormanın hem de sahil kısımda kalan güzel kamp alanlarından biridir. Genelde su sporları ve kum sporları için kullanılan bir yerdir. Özellikle okulların kamp etkinlikleri için kullandıkları bir bölgedir. İlçe merkezine çok yakın ve ulaşımı çok kolaydır. Burada toplu kamp alanları kurmak mümkün olduğundan üniversite, lise gibi okullar burada kamp kurabiliyor.

Çekmeköy Ömerli Barajı

İstanbul Kamp Alanları : Çekmeköy Ömerli Barajı
İstanbul Kamp Alanları : Çekmeköy Ömerli Barajı

Ömerli barajı kamp tutkunlarının en sevdiği yerlerdendir. Burada kalacağınız zaman balık tutabilir akşama yemeğinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Orman yürüşleriyle oksijene doyabileceğiniz bu yer oldukça temiz bir bölgedir. Buraya arabanızla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Barajın etrafında çadırınızı kurabilir, kamp ateşi yakabilirsiniz.. Yine burada su sporu ve kum sporu yapmanız da mümkün görülüyor. Buranın çevresinde ufak gezintiler yaparak at çiftliklerine gitmeniz mükemmel bir seçim olabilir.

Silivri Danamandıra Tabiat Parkı

İstanbul Kamp Alanları : Silivri Danamandıra Tabiat Parkı
İstanbul Kamp Alanları : Silivri Danamandıra Tabiat Parkı

İstanbul kamp alanları listemizin bir diğer yeri ise doğal bir gölün etrafında bulunan bu park Silivri’nin Danamandıra semtinde bulunmaktadır. Bu park Esenyurt belediyesi tarafından 49 yıllığına kiralanmıştır. Hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanları olmakla birlikte wc ihtiyacı için yerler mevcut. Sazlık görünümüne sahip bu gölün seyir terası olmakla birlikte etrafında mesire alanı ve kamp alanları vardır. Danamandıra parkında her yerde ateş yakamıyorsunuz. Ateş için belirlenmiş bölgelerde yakmak zorundasınız. Doğayı seviyoruz ve bazı bölgelerin ateş gibi şeylerden zarar görmesini istemiyoruz.

Şile Darlık Barajı

İstanbul Kamp Alanları : Şile Darlık Barajı
İstanbul Kamp Alanları : Şile Darlık Barajı

Bana göre bir kamp alanı fazla biliniyor olmamalı ve orada balık tutabilmeliyim. Bu anlamda Darlık barajı aradığım yer olabilir. Darlık barajı kampçılar tarafından en az bilinen kamp alanlarından birisidir. Şile ve Ömerli arasında kalan bu barajda yol boyunca muhteşem fotoğraflar çekebilir kamp ateşi yakabilirsiniz. İlçe merkezine yakın olan Darlık barajında balık tutup, mangal ateşinde pişirebilirsiniz. Bâkir bir bölge olmasıyla şehirden uzak, huzur içinde bir kamp yapabilirsiniz.

Beykoz Polenezköy Tabiat Ormanı

İstanbul Kamp Alanları : Beykoz Polonezköy Tabiat Parkı
İstanbul Kamp Alanları : Beykoz Polonezköy Tabiat Parkı

Beykoz ilçe sınırları arasında kalan Polenezköy ormanı, enfes havasıyla sizi doğayla başbaşa bırakıyor. Temiz ve bâkir görünüme sahip bu belde kamp için oldukça ideal bir yer. Hafta sonu ve bahar aylarında rağbet fazla olma durumuna karşı hafta içi gitmekte fayda vardır. Ücretli alan olmak birlikte ücretsiz alanlarda vardır ve ilçe merkezine yakındır. Bazen biz gittik ücretliydi diye diyenlerimiz olabiliyor, etrafı tam bilmeyince rastgele bir yer seçtiğimizde olanaklardan haberimiz olmayabiliyor. Toplu taşımayla da gelinebilen Polenezköy ormanında ATV sürebilir, doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Buranın market gibi dükkânları vardır. Polenezköy’ ün dezavantajı piknikçiler tarafından fazlasıyla biliniyor olmasıdır. Bu sebeple kamp çadırınızı olabildiğince merkezden uzak yerlere kurmalısınız.

Ağva Kilimli Koyu

İstanbul Kamp Alanları : Ağva Kilimli Koyu

Kilimli koyu ormanla denizin birleşme noktasında gökyüzüne yakın muhteşem bir manzaraya sahip bir yerdir. Bu yönüyle yine gök bilimcilerin kamp kurma yerlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Burada kamp ateşi yakabilir, parkurda yürüyüşlerinizi yapabilirsiniz. Merkeze yakın olması sebebiyle ulaşımı oldukça kolaydır. Kilimli koyu çok fazla kalabalık olmayan hem kayalık hem de ormansı iklimiyle harika bir kamp alanıdır. 

Şile Hacıllı Köyü ve Şelalesi

İstanbul Kamp Alanları : Şile Hacıllı Şelalasi
İstanbul Kamp Alanları : Şile Hacıllı Şelalasi

İstanbul kamp alanları listemizde bulunan üçüncü Şile lokasyonu. Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğanın tadını doyasıya yaşayacağımız harika bir kamp alanıdır. Buz gibi akarsuyun altında duşunuzu alabilir ve orman içine kamp kurabilirsiniz. Yazın serin, kışın oldukça soğuktur. Çadırınızı şelale kenarlarına kurabileceğiniz Hacıllı köyü dere kenarı kamp alanıdır. Burada ailenizle de dilediğiniz gibi çadırınızı kurabilirsiniz. Köye çok yakın olmadığından piknikçiler tarafından uğrak bir yer olmamakla birlikte ulaşımı kendi aracınızla yapmanız gerekiyor. Bu bölgede işletme yoktur. Bakir kalan bu doğa yerinde huzurlu vakitler geçirebilirsiniz.

Eğer ilk kez kamp yapmayı planlıyorsanız bu yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu