MobilTeknoloji

Cep Telefonlarımızı Gece Boyu Şarj Etmek Doğru mu?

Günümüzde cep telefonları ne kadar akıllandıysa da sarj ihtiyaçları da bir o kadar artmaya başladı. Akıllı cep telefonu kullanan çoğu kişinin ise en önemli sıkıntılarından biri şarj problemi haline geldi. Bir akıllı cep telefonu maksimum 24 saatte bir şarj ediliyor. Hatta gün ortasında bile şarj etme ihtiyacı gideriliyor. Tabi bu durumda hep akıllı cep telefonlarının bataryalarından yiyor, hem de kullanıcılar için rahatsızlık verici oluyor.
Çoğu kullanıcı şarj etmek için geceden akıllı cep telefonlarını fişe takıyor. Şarjda duran cep telefonunun bataryası ise sabaha kadar hasar görüyor. Önceden cep telefonlarının şarjı dolduğu zaman sadece fişten çekmek yeterli gelirken, günümüzde kapatılması öneriliyor. Peki ama çoğu kullanıcının yaptığı alışkanlıklardan biri olan cep telefonlarımızı gece boyu şarj etmek doğru mu?

Sürekli Şarjda Tutmak Ömrü Kısaltıyor

Gece Şarjı
Yapılan araştırmalar neticesinde ve günümüz teknoloji sayesinde sürekli şarj ihtiyacına karşılık elektrik tüketimi oldukça düşürüldü. Güç tüketiminde zaman içerisinde azalmalar meydana gelse de gece boyunca akıllı cep telefonlarını şarj etmek yanlış bir hareket olarak sayılıyor. Bu yüzden de kullanıcılara şarj göstergesi % 100 olduğu zaman hemen fişten çıkarılması gerekiyor. Çünkü akıllı cep telefonlarının şarj yüzdesini sürekli % 100 tutmak bir zaman sonra bataryanın ömrünü kısaltıyor. Batarya ömrü bir yana dursun, cep telefonlarını gece boyunca şarjda tutmamak elektrik tüketimini ve masrafları da doğrudan azaltmış oluyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu