Genel

Aile Hekimliği Uygulaması ve Aile Hekimi Sorgulama

Sağlık Bakanlığı 1 Kasım 2010 tarihinden itibaren yeni bir uygulamaya imza atarak Aile Hekimliği sistemini başlattı. Avrupa’da bir çok ülkede yıllardır uygulamada olan bu sistemin Türkiye gibi yüksek nüfuslu bir ülkede ne gibi sonuçlar doğuracağı bir soru işareti. Aile hekiminizi öğrenmek veya aile hekimliği uygulaması ile ilgili kafanıza takılan sorulara yanıt bulmak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Buraya tıklayarak T.C. Kimlik numaranız aracılığı ile Aile Hekiminizi öğrenebilirsiniz.

Aile Hekimi genel olarak herhangi bir sağlık sorunu yaşadığınızda ilk başvuru merciidir. Aile hekiminizi öğrendikten sonra, Aile Sağlığı Merkezi, toplum Sağlığı Merkezi ya da İl Sağlık Müdürlüklerinden Aile Hekiminize kaydınızı yaptırabilirsiniz. Aile Sağlığı Merkezi bir veya bir kaç Aile Hekiminin, bunların yanlarında aile sağlığı elemanlarının hizmet verdiği merkezler olarak tasarlanmıştır.

Eğer bir sağlık sorunu yaşadığınızda, Aile hekimine gitmeden direkt olarak hastaneye giderseniz, hasta katılım payı adı altında bir ücret ödemek zorunda kalırsınız.

Eğer Aile hekiminizi beğenmezseniz, değiştirme hakkınız vardır. Ancak kendi seçtiğiniz hekimi tekrar değiştirmek isterseniz, 3 ay beklemek durumunda kalırsınız.

Aile Hekimliği uygulaması sosyal güvence gerektirmez. Ancak aldığınız tedavi sonucu yazılan reçeteler sosyal güvencenize göre ödenmektedir.

Aile Hekiminize çalışma saatleri dahilinde her türlü sağlık sorununuz için başvurmanız mümkün. Aile Hekimleriniz Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen Uzman doktorlardır.

Aile Hekimliği Uygulaması ile ilgili bu yazıda bulamadığınız ve merak ettiğiniz diğer husular için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu